Pelajar memanfaatkan peluang berniaga secara kecil-kecilan menerusi program-program Kolej seperti Program Pasar Malam dan Minggu Aktiviti Kolej.

"Badan Cergas Minda Cerdas!", itulah kata-kata yang ringkas dan tepat untuk menggambarkan budaya kehidupan kampus pelajar.

Pelajar diwajibkan mengambil bahagian dalam pameran inovasi Kolej seperti Innovation, Invention and Entrepreneurship Carnival (IIEC) setiap tahun. Malah penyertaan dan pencapaian pelajar di peringkat luar juga amat memberangsangkan seperti di i-ENVEX, AIRex, MARATEX, KIIE dan I2CreaTE.

Kolej sangat komited melahirkan pelajar-pelajar yang seimbang rohani dan jasmani. Elemen kepimpinan diterapkan dalam diri pelajar melalui program-program kokurikulum seperti Choral Speaking, Public Speaking, Pentomin, Persembahan Perarakan/Kawad dan lain-lain lagi.

Setiap tahun para pelajar melibatkan diri dengan aktiviti persatuan dan kelab. Antaranya Persatuan Taekwondo dan Persatuan Silat Seni Gayong Malaysia.

kmkn  Hubungi Kami

KOLEJ MARA KUALA NERANG
LOT 566, DAERAH PADANG TERAP
06300 KUALA NERANG
KEDAH DARUL AMAN
MALAYSIA
  • +604-7867250
  • +604-7867254
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PERKHIDMATAN ATAS TALIAN

PAUTAN LUAR

Cari Kami di
Facebook
Tarikh Kemaskini:
09 SEPTEMBER 2021
Sebarang pertanyaan, cadangan atau komen, sila hantar melalui emel webmaster di This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

HAKCIPTA TERPELIHARA © KOLEJ MARA KUALA NERANG 2019
TERMA DAN SYARAT | DASAR PRIVASI | DASAR KESELAMATAN | PENAFIAN